Sara Söderlund

Irritable Bowel Syndrome
 
Att ha problem med magen är aldrig roligt. Många vet nog redan att jag har strul med min.
Bilden ovan gjorde jag när jag gick på gymnasiet och jag gillar den fortfarande.
 
Jag har gått till olika läkare flera gånger utan att riktigt bli hjälpt, sist fick jag i alla fall höra att "du har nog IBS". Så skönt med klara beslut. Suck.
 
Vet inte ens när mina problem började även om de har förändrats under åren, både till det bättre och till det sämre. Så har alltså haft problem så länge jag kan minnas.
 
Efter att jag gått till läkaren flera gånger utan att känna att någon lyssnar på mig och att jag fick den hjälp jag behövde, sökte jag andra alternativa alternativ. Hittade en tjej som sysslar med bioresonans och där är jag nu. Håller på med en behandling och vet inte om den hjälpt eller inte men just för tillfället är magen hyfsat lugn.
 
Har även blivit tipsad om en app "bellybalance", därigenom hittade jag en pod "älska din mage" som jag lyssnar på för tillfället. BRA TIPS! De handlar mest om IBS och jag känner igen mig flera gånger om, även om jag inte fått den diagnosen rakt av och vet heller inte om jag har den men dem vet vad de pratar om och ger bra och konkreta tips.
 
Jag har under de senaste året blivit ganska öppen med problemen kring min mage. Den har påverkat mig i många olika situationer så har nog kännt att det är bättre att folk vet och inte funderar på varför jag  t.ex. kanske inte alltid dyker upp.
 
Jag ska fortsätta kämpa för att få ordning på min mage även om jag vissa dagar bara vill ge upp och helst byta bort hela magen.
 
Ni andra med magproblem, kämpa på, jag tror att om man bara hittar rätt hjälp så går det!