Sara Söderlund

Frösåker 5km
I fredags testade vi en ny vandringsled. Planen var att åka ut till Ängsö men vi hamnade i Frösåker. Vägen till parkeringen var förbi golfklubben på en lite mindre grusig skogsväg, trodde nästan vi åkt fel först men där var den, en liten parkering. 
 
Hade kollat upp de olika slingorna innan men det fanns en bra översiktsbild på parkeringen där de stog hur långa de olika slingorna var samt vilken färg en skulle följa. Vi valde den gula slingan som var ca 5,3 km.
 
Lite gråmulet väder men skön luft. Väldigt bra skyltat hela vägen, antingen med pilar eller målade färger på träden. Nisse traskade på riktigt bra och tyckte nog, precis som oss, att det var skönt att få komma ut och lufta sig lite. 
 
Det fanns en del rastplatser efter vägen, både bänkar, grillplatser och vindskydd. Vi stannade och intog vår frukost, som mer borde klassats som brunch om vi hade tittat på klockan, vid vindskyddet. Lite tråkig utsikt då vassen hade växt sig så hög att vi knappt såg vattnet. Vi åt smörgåsar med lite te och kaffe till och Nisse fick ett eget ägg att tugga i sig. Vi avslutade pausen med lite "godisträd", vilket innebar att jag gömde lite köttbullar i barken på ett träd som Nisse fick sniffa efter. Därefter gick vi sista biten tillbaka till parkeringen.
 
Kommer absolut att gå denna stig igen, fin skogsstig som följer vattnet nästan hela vägen. Kan tänka mig att detta är en bra sommarslinga då det fanns gott om möjligheter för hunden att gå ner och svalka sig i vattnet. Tror att större delen av stigen gick genom en hage av något slag, kan inte riktigt sätta fingret på vad för typ av hage/inhängnad men vi träffade i alla fall inte på något djur medan vi gick där.
 
Nästa gång blir det kanske 7km turen.